Dagens middag

Ble ille godt da gitt!
Andeconfit med mandel og persillerotpurre, «lett» portvinsaus med masse andefett, dampet asparges og syltet rødløk.
C71B00F4-3A88-41F9-AA11-29E8BC3EB3F2.jpeg
713753B2-367A-4CD3-9774-EA20E7330817.jpeg
467341B7-5513-4C07-B76D-F515D88B7B02.jpeg
 
Indrefilet av hjemmeskutt elg fra Løten.
90 minutter i sous vide på 54 endte i søpla.
Dette dyret har ikke hatt i nærheten av nok hengedøgn. Huff og gruff! Hadde også hint av kjip brunst. Kjennere vet.
Nå blir det medisterkaker med viltsaus, asparges, sjampinjong og kokte mandelpoteter.
Skål!
image.jpg
 
  • Trist
Reaksjoner: sunshine
Indrefilet av hjemmeskutt elg fra Løten.
90 minutter i sous vide på 54 endte i søpla.
Dette dyret har ikke hatt i nærheten av nok hengedøgn. Huff og gruff! Hadde også hint av kjip brunst. Kjennere vet.
Nå blir det medisterkaker med viltsaus, asparges, sjampinjong og kokte mandelpoteter.
Skål!
Vis vedlegg 187201
Kjøpte meg en sånn fancy non-coated stekepanne selv i håp om å lage bedre stekeskorper. Det eneste jeg har oppnådd foreløpig er å bruke ekstremt lang tid med oppvasken. Noen tips til enkel/smart rengjøring?
 
Den
Kjøpte meg en sånn fancy non-coated stekepanne selv i håp om å lage bedre stekeskorper. Det eneste jeg har oppnådd foreløpig er å bruke ekstremt lang tid med oppvasken. Noen tips til enkel/smart rengjøring?
En slik panne skal vel behandles på lik linje med en støpejernspanne. Altså ikke såpe og ikke skrubbing, og skal settes inn med olje etter man har tørket den.
 
Kjøpte meg en sånn fancy non-coated stekepanne selv i håp om å lage bedre stekeskorper. Det eneste jeg har oppnådd foreløpig er å bruke ekstremt lang tid med oppvasken. Noen tips til enkel/smart rengjøring?

Bilde av pannen?
 
Er det karbonstålpanne kan du enkelt koke ut innholdet i pannen, stek den ren med grovt salt og avslutt med en runde med nøytral matolje som du smører den inn med.
Slik panne @turmeric ?
1585520171523.jpeg
 
  • Liker
Reaksjoner: Huygens og papphund
Er det karbonstålpanne kan du enkelt koke ut innholdet i pannen, stek den ren med grovt salt og avslutt med en runde med nøytral matolje som du smører den inn med.
Slik panne @turmeric ?
Vis vedlegg 188232

Rent spesifikt er det en "3-ply stainless steel non coated frying pan", type Le Creuset. Altså ikke karbonstål, tror jeg.
Kan visstnok kjøres i oppvaskmaskin også, uten at det bedret resultatet nevneverdig.

Sist gang måtte jeg bruke såpe for vaskemaskin og la den stå i vann over natten. Men kan ikke se for meg at det skal være sånn hver gang?
 
Rent spesifikt er det en "3-ply stainless steel non coated frying pan", type Le Creuset. Altså ikke karbonstål, tror jeg.
Kan visstnok kjøres i oppvaskmaskin også, uten at det bedret resultatet nevneverdig.

Sist gang måtte jeg bruke såpe for vaskemaskin og la den stå i vann over natten. Men kan ikke se for meg at det skal være sånn hver gang?

Ok. Denne trenger du ikke å sette inn med olje etter bruk da den er i rsutfritt stål.
Har flere slike, men fra en annen produsent, demeyere.
Men skal du til eksempel steke ett kjøttsykke av storfe, eller kylling er det viktig at du varmer opp panna skikkelig. Altså at panne får magasinert opp varme. Hiv oppi biffen å la den ligge en stund (slik som når du griller). Hvis du begynner å flytte på kjøttet for tidlig vil den bare sitte fast. Har stekt speilegg i mine rustfri stålpanner. Funker fin om man har rett teknikk.
Hvis det er masse fett og annet som brenner seg fast i panna. Så hiver du oppi omlag 1-2 dl med vann. Kok ut innholdet å tørk av. Som fote så er pannen nesten fri for rester og fett når dette er gjort. Så er det bare å vaske den med litt stålul og såpa. Tørk av!

PS! Hvordan vet man om panna er varm nok?
Jo, du tar en t-skje med noen dråper vann. Drypp vann oppi panna. Om dråpene spretter rundt og ikke bare damper opp med en gang så er panna varm nok.
 
Rolig nok ikke dagens middag, men morgendagens.

Lammelår lå først i saltlake i over natten, så er det blitt innsmurt med olivenolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. Nå har det blitt vakuumert og skal nå tilbringe 36 timer i vannbad på 59 grader:D
6BA69C31-2967-4D4C-A81B-8A4ABEBA9863.jpeg

C5E72A09-6E97-4FE6-B4EE-5486A983BD70.jpeg
 
Pizza med favorittvinen p.t. :) https://www.aperitif.no/pollisten/produkt/travaglini-gattinara-2016/77129

Pizzasaus: Surret løk, hvitløk i olivenolje. Hakkede tomater ispedd oppkuttede cherrytomater. Salt, pepper, sukker og litt rødvinseddik.Kokt i 45 minutter. Oregano og basilikum på slutten.

1cb30459-e3e7-45cd-a509-ca7697240039-jpeg.1406840



Jan Vardørens suverene pizzabunn: https://www.godt.no/oppskrift/2449/pizzadeig-jan-vardoeens-pizzabunn

4cebdace-fe9a-4300-b4bb-2e360158ae2f-jpeg.1406842


88679d94-408c-423a-b1d1-35ae2ba83af9-jpeg.1406844


a5325a92-9de7-4129-92a6-02926fa52d40-jpeg.1406845


Legg merke til luftboblene selv i håndutjevnet bunn.

26835731-d3da-44e4-84e8-8d825febfbe6-jpeg.1406846



Godt stekt og tynn sprø bunn. Parmaskinke, Mozzarella, basilikum, chillislices, parmesan og olivenolje.

f221a861-d551-44d9-a7d9-741430b04197-jpeg.1406841


2bccc7e5-8882-4629-8c8c-0c12be171275-jpeg.1406848
 
Redigert: