The Golden Chimp er min nærmeste nabo, men for en som må unngå alt merket med f og sk i menyen, er det dessverre lite aktuelt.
Går forbi hver dag og misunner alle som spiser der!
Elsker mat. Spesielt god mat med gode råvarer.
Her er kun det beste brukt. Legg også merke til parmesanen. Dette er indrefileten på hjulet. Altså kjernen som kommer ut som ei litta sylinder.
Entrecôte fra kjøttfe fra Norges svar på Orange County.
Bakt i ovn sammen med en hel del deilige grønnsaker og frukt (sistnevnte oppfattes av den norske husholdningen som en grønnsak er den botanisk sett en frukt, med ett stort og saftig bær)
Kjøttstykket fikk en avslutning på en grillpanne som holdt greit over 300 grader.
Nøt det hele sammen med en lett avkjølt rød Bordeaux
1) Bilde # 1..5. Takk til lokal slakter. Bra brisket. (ca. 6 dager i nitrittsalt blanding (nedre del av kjøleskap (2°C)))
--
2) Bilde 6 og 7. Kjøtt fra frysedisk, ca. 8 dager i nitrittsalt blanding. (Rødfarge er perfekt. Men kjøtt blir for salt og tørt).
(Speedy var dagens tidtaker for grill og damping av kjøtt)
Helstekt økologisk og frittgående kylling med smørstekte gulrøtter, rotmos på nypoteter, gulrøtter og smør pluss litt dampede grønne erter on the side.
Smakte ikke helt ueffent.
Enkel, men meget digg pizza idag. Fruen som mekka deig og tomato sauce. Veldig tommel opp! I tilegg tommel opp til denne Chiantien. Meget god til pizza! Stor takk til @Edzilla for tips om Cellar tracker. Mange gode anmeldelser av vin og tips der....
Jeg har tatt mål av meg til å lage en bisque på sjøkreps og måtte fordele matopplevelsen over flere dager. Gårsdagens grillet sjøkreps med ramsløksmør, og kamskjell med karamelisert appelsin, er første steg ti fransk suppe. Det å nyte selvplukket ramsløk setter en ekstra spiss på opplevelsen. Stor matopplevelse. Matchet denne retten opp mot en Ratzenberger Bacharacher Wolfshöhle Grosses Gewächs fra 2015. Utrolig spennende riesling som utviklet seg godt i glasset. Skarp både på aroma og smak den første tiden i glasset, men ble utrolig rund og balansert utover i retten. Skal dekantere denne ved neste anledning. God syrlighet som matchet smør og fett som ble brukt på kreps og skjell. Ingen utpreget drittsmak.
Steg to i prosessen er å få laget en god kraft på restene av dette måltidet. Utrolig trivelig jobb etter et slikt måltid. Tror den siste slumpen av vin forsvant her et sted. Først litt grønnsaker som skal stekes.
Også litt sjømat og en del gode smaker fra stjerneanis, appelsin, tomater, ingefær og stangselleri. Og en del annet som setter gode smaker.
Også blir det bisque litt senere i uka. Tror det blir greit.