Hugo Cabret
Støttemedlem
Ingen bjørkepinner her. Lagvis urøkt kjøtt og Einer:
Personlig damper jeg pinnekjøttet i et juleøl uten for mye bitterhet.
Som rist i bunnen bruker jeg mandelpoteter. Potetene får en fantastisk smak når de serveres sammen med kjøttet. De er salte, faste og "umami" (i mangel på et bedre ord). Til slutt så skjerpes selvfølgelig kjøttet i ovnen under grillelementet.
Jeg tror det var her på forumet jeg plukket opp inspirasjonen sausen jeg har laget de siste årene også. En boks seterrømme, en ause eller to med kraften i pinnekjøttgryta og en spiseskje eller to med mørk sirup. Kokes opp og serveres. Salt og søtt (karamell) om hverandre. Sykt godt til pinnekjøtt og kålrotstappe!
Vis vedlegg 174327
har kjøpt to gigantiske pinnesider av ettårs-lam fra Fatland a 7,5 kg hver som jeg har saltet over to uker og hengt til tørk på egnet sted med lunk og god lufting. Blir spennende å smake.
Vossakjøt i tilegg til den lokale her...Såg Vossakjøt sin urøkte ifjor fekk elendig testkarakter. Tyder på at ein og kan være uheldig...Ja, så var det den tiden på året igjen.
Hvilket pinnekjøtt har dere testet, og hvilket er verdt å kjøpe?
Vi har fått levert kortreist fra en lokal bonde i år, men må nok fylle på med butikk-kjøpt senere i jula.
Tips?
Det blir dette i år. Traff dem på «Bondens marked» de anbefalte ikke mer enn 20 timer vanning, og å ikke skifte vann. De mente det å skifte vann tok bort mye smak.
Vis vedlegg 174632
Godtfolk! Jeg skal lage pinnekjøtt og skal ha poteter i bunn av kjelen når jeg skal dampe. Er det noen i dette eminente lauget som har erfaring med mandelpoteter i så tilfelle til dette formålet?
Jeg prøvde å dampe kjøttet i dampovnen i fjor, det var vel ikke helt det store. Så i år blir det tilbake til kjele.
Godtfolk! Jeg skal lage pinnekjøtt og skal ha poteter i bunn av kjelen når jeg skal dampe. Er det noen i dette eminente lauget som har erfaring med mandelpoteter i så tilfelle til dette formålet?
Jeg prøvde å dampe kjøttet i dampovnen i fjor, det var vel ikke helt det store. Så i år blir det tilbake til kjele.
Har hatt stort hell med 15-16 timers total vanning og skifte etter ca 12 timer. Det beste pinnekjøttet jeg har smakt kjøpte jeg på ICA før de ble kjøpt opp av Coop, men har ikke klart å finne det igjen.