Stranda sitt naturell pinnekjøtt testes. Klar i morgen rundt 18:00.
Gjorde dette med mandelpoteter senest i går. Fungerer ypperlig. Dampetid på omkring 3,5 time og ikke en eneste sprekk i skallet på potetene.
Takker. Det skal sjekkes ut. Scorer brukbart i årets test i det minste.Fatland har levert til ICA/Rimi før de ble kjøpt opp av Coop. Det samme pinnekjøttet heter i dag Henriettes og er EMV hos Coop
Takker. Det skal sjekkes ut. Scorer brukbart i årets test i det minste.
Mot tradisjonens tro har jeg byttet ut øl og akke mot en passende Riesling til pinnekjøttet, det syntes jeg passet meget bra !
Noen som har erfaring med pinnekjøtt fra reinsdyr ?
Her på Sunnmøre har de det hos Meny. Jeg har laget det selv en gang, men uten sadelen ble det lite kjøtt.Pinnekjøtt fra rein er jo klin umulig å få tak i på kort varsel. Og jeg BOR i Finnmark. Har dog funnet en kar som kan lage på bestilling, men først til neste år....
Skulle akkurat skrive det, @Edzilla , at 3 timer koking av bog i hvertfall er 1,5-2 t for lite
Takker. Det skal sjekkes ut. Scorer brukbart i årets test i det minste.
Da var det ikke denne. Ble levert i plastpakker og måtte vannes før damping. Klarer ikke å huske navnet på leverandøren.Tilbakemelding fra fruen som jobber i bransjen. Fra tide med ICA/Rimi så var det Nortura/Matmestern som leverte pinnekjøtt. Var det vannet ut, klar til trekking/koking så var det levert fra Fatland. Dette produktet ble merket/brandet: Smart 365
Da var det ikke denne. Ble levert i plastpakker og måtte vannes før damping. Klarer ikke å huske navnet på leverandøren.
Årets pinnekjøtt er (som fjorårets, og året før der...) ankommet ad omveier fra slekta på Voss - av utegående sau, røkt.
Pinnekjøttets svar på Islay-whisky. Av hensyn til de litt sartere deler av familien har jeg også anskaffet endel Henriettes fra Coop. (Jeg har en viss sympati for min kones påstand om at den vossingen som først kom på ideen om røkt pinnekjøtt - av sau, attpåtil - må ha vært svært, svært sulten etter at stabburet brant ned like før jul et år...)
Dampes i fire timer eller så, før det skjerpes ti minutter i stekeovnen umiddelsnart før servering. Det vanlige tilbehøret - ymse rotfrukter og litt svinemør fra Brudevoll.
Nå ble jeg sulten igjen!