Ref. noen av postene over:
Kvern med flere kammer er ikke å anbefale dersom du ikke kverner tom kammerene samme dag. Kaffe er i aller høyeste grad ferskvare og bør ligge forseglet i originalforpakningen inntil den kvernes. Man veier bare opp og kverner det man trenger hver gang. Kaffe som har ligget og kost seg i kverna noen dager er ikke det samme lenger.
Det trenger heller ikke nødvendigvis å være forskjell på brennemetoden på f.eks espresso- eller filtermalt, men enkelte typer kaffe egner seg noen ganger bedre til det ene eller det andre. De fleste mikrobrennerier oppgir som regel det på posen dersom det er tilfelle. I det siste har jeg brukt Wendelboe sin Hunkute og Nacimiento både til espresso of V60 med stort hell.
Wilfa-kvernen er kjempegod til alt bortsett fra espresso, men jeg er på min tredje kvern så byggekvaliteten er ikke allverden. Gått på reklamasjon begge ganger så det er vel i og for seg greit.
Kvern med flere kammer er ikke å anbefale dersom du ikke kverner tom kammerene samme dag. Kaffe er i aller høyeste grad ferskvare og bør ligge forseglet i originalforpakningen inntil den kvernes. Man veier bare opp og kverner det man trenger hver gang. Kaffe som har ligget og kost seg i kverna noen dager er ikke det samme lenger.
Det trenger heller ikke nødvendigvis å være forskjell på brennemetoden på f.eks espresso- eller filtermalt, men enkelte typer kaffe egner seg noen ganger bedre til det ene eller det andre. De fleste mikrobrennerier oppgir som regel det på posen dersom det er tilfelle. I det siste har jeg brukt Wendelboe sin Hunkute og Nacimiento både til espresso of V60 med stort hell.
Wilfa-kvernen er kjempegod til alt bortsett fra espresso, men jeg er på min tredje kvern så byggekvaliteten er ikke allverden. Gått på reklamasjon begge ganger så det er vel i og for seg greit.