Samme erfaring, men med spanske og nederlandske.Ahh! Strømeng gir gode minner.
Jeg var med på opplæring av noen amerikanere i vintertjeneste. De var skeptiske til den lange tradisjonelle kniven mange av oss bar. Men når vi kappet litt småtrær ble tonen litt annerledes
Noen som vet om firma/personer som sliper kniver i Bergen? Fikk 2 stk japanske kokkekniver i damaskus-stål til jul for 2 år siden og selv om de enda er skarpe så kunne de med fordel vært skarpere.
Er litt skeptisk til å sende inn så dyre kniver til Jernia. Eller er jeg forutinntatt?
japanske kokkekniver i damaskus-stål
du må nok lære deg slipe knivene selv!Noen som vet om firma/personer som sliper kniver i Bergen? Fikk 2 stk japanske kokkekniver i damaskus-stål til jul for 2 år siden og selv om de enda er skarpe så kunne de med fordel vært skarpere.
Er litt skeptisk til å sende inn så dyre kniver til Jernia. Eller er jeg forutinntatt?
Jeg har veldig god erfaring med https://kniveksperten.no/ på Nesstun og har samarbeidet med dem om flere prosjekter, og de har alltid levert ekstremt bra. I tillegg har jeg bare gode erfaringer som kunde gjennom flere år.Noen som vet om firma/personer som sliper kniver i Bergen? Fikk 2 stk japanske kokkekniver i damaskus-stål til jul for 2 år siden og selv om de enda er skarpe så kunne de med fordel vært skarpere.
Er litt skeptisk til å sende inn så dyre kniver til Jernia. Eller er jeg forutinntatt?
ps https://no.m.wikipedia.org/wiki/Eidsborgbrynerdu må nok lære deg slipe knivene selv!
slipe på jernia er no-go!
kjøp deg denne boken:
Vis vedlegg 372434
Jeg har en gjeng med Masahiro kniver. Ikke de dyreste, men får bra skussmål. Orker ikke å være helt OCD, snobb og nerd på alle områder og ting. Disse gjør en utmerket jobb, og slipes ca annenhvert år hos Jernia. Rimelig, rask og tilgjengelig slip. Bruker jevnlig en sånn enkel og hendig Fiskars skjerper, stor effekt.Noen som vet om firma/personer som sliper kniver i Bergen? Fikk 2 stk japanske kokkekniver i damaskus-stål til jul for 2 år siden og selv om de enda er skarpe så kunne de med fordel vært skarpere.
Er litt skeptisk til å sende inn så dyre kniver til Jernia. Eller er jeg forutinntatt?
Hvilke?
Stor sjanse for at disse er asymmetrisk slipt, og stor sjanse for at Jernia sliper dem symmetrisk, og da tenker jeg at det tar deg kort tid før du synes at de er sløvere enn før du sendte dem inn.
Bruker jevnlig en sånn enkel og hendig Fiskars skjerper, stor effekt.
Mener det er denne kniven jeg har. Høres ut som om de er symmetrisk i følge siden: "Alle knivene har en knivegg som er 50/50."
En enda rimeligere variant...ikke en sånn:
?
Det er sånn ca det verste du kan bruke. Den gjør kniven litt skarpere akkurat nå, men et bryne som dras parallelt med eggen lager også bruddanvisninger parallelt med eggen - slik at den holder kortere enn om du ikke hadde slipt med den.
Mer som en Omega med feil dato. Helt innafor!Dyre, sløve, kjøkkenkniver?
Det blir jo litt som å gå med Rolex som ikke er stilt inn på riktig tid
Uansett negativ effekt så blir knivene skarpere, betydelig, ved å bruke denne innimellom sliping