Knivtråden

Nå skal jeg være han fyren; hvorfor ikke bruke bryne og setter opp knivseggen selv? Med litt fintfølelse kjenner man godt når det tar riktig, og med mindre det er en kniv med variabel vinkel på slipen så er det veldig enkelt å få en god egg.

nå skal jeg være han fyren - del 2:

det kommer an på knivens kvalitet - eller rettere sagt grad om man kan tillate seg kødde med sliping.

på den annen side…

en coticule av dette unike kaliber eller nos escher overgår de fleste kniver i pris uansett type og kan vanligvis ikke kjøpes for penger - slikt må man bytte til seg…

det oppstår lett et dilemma da man kommer til vegs ende: det optimale mister på et vis sin verdi som objekt hvis det ikke brukes, og hvis det brukes mister det sin økonomiske verdi. absurd åkkesom o_O slike ting er egentlig beregnet for profesjonelle kokker med livslang lidenskap for yrket - men skarpt, det blir det. burde ikke være lov å være i besittelse av sånt for en amatør som meg :ROFLMAO:

suehiro: 1k/2k grit
suehiro: 4k/6k grit
coticule: >8k grit
escher: >12k grit

IMG_6552.jpeg

IMG_6554.jpeg

IMG_6557.jpeg
 
Redigert:
Ute etter en foldekniv til tur. Da mer ekspedisjonsnivå.

Hva er å oppdrive der ute som anbefales og hva er ordentlig hardcore shit? ;)
 
Ute etter en foldekniv til tur. Da mer ekspedisjonsnivå.

Hva er å oppdrive der ute som anbefales og hva er ordentlig hardcore shit? ;)

Kanskje Sebenza som jeg selger? :mrgreen:

 
  • Liker
Reaksjoner: GrandCarrera
Ute etter en foldekniv til tur. Da mer ekspedisjonsnivå.

Hva er å oppdrive der ute som anbefales og hva er ordentlig hardcore shit? ;)

Kanskje en Demko AD20S (Lagd i USA) eller AD20,5 (Taiwan). Disse har en veldig sterk lås.

Eventuelt et alternativ til sebenza er Arno Bernard iMamba.

Kan også anbefale umnumzaan isteden for sebenza, litt mer bad ass.

Edit: Sebenza er også en kul kniv altså :). Også lettere å få tak i brukt som den linket til over.
 
Skjærefjøl i titan, kan det være bra for kniven?
Jeg er særdeles skeptisk.
 
Suspekt hele greia. Alt fra språket, tilbakemelding, og "titanium". Sier vi ikke titan da?
 
Ja hva synes vi egentlig om Fallkniven folkens? Selv om jeg ikke trenger det er muligens ny turkniv på vei inn her etterhvert. Min eneste erfaring med det aktuelle merket var at vi brukte «prodde»utgaven deres til å , ja prodde med. Det skrives mye forskjellig og til dels sprikende om merket. Hvilke erfaringer har TS?
 
  • Liker
Reaksjoner: holmby
Ja hva synes vi egentlig om Fallkniven folkens? Selv om jeg ikke trenger det er muligens ny turkniv på vei inn her etterhvert. Min eneste erfaring med det aktuelle merket var at vi brukte «prodde»utgaven deres til å , ja prodde med. Det skrives mye forskjellig og til dels sprikende om merket. Hvilke erfaringer har TS?
Hadde fällkniven S1 en stund. Planen var allround turbruk.
Den fungerte men ikke helt som jeg ønsket. Problemet var nok at den er litt for tykk. Pluss 1 stk kniv funker sjelden til alt.
Det som var bra . Lett å holde skarp og holdt eggen bra. Hogge med funket fint og til og med enkel kløyve ved.
Grov arbeid kan man si.
Finere ting som sløye fisk eller lign så var den ikke god i det hele tatt.
I dag har jeg en grov lomme kniv håndlaget til tyngre arbeid og en lett tynn slire kniv til lettere ting. Det funker for meg.
 
  • Liker
Reaksjoner: holmby og Chronodiver
Hvilke erfaringer har TS?

Med Fällkniven? Mange, inkl. at jeg har vært i kontakt med Peter om å kjøpe hele selskapet dengang han trodde han ville selge.

Jeg synes knivene er noe høyt priset, men ellers av høy japansk kvalitet. Litt misfornøyd med lærslirene, men plastslirene er solide. De 2 slireknivene jeg bruker mest er en F1 i 3G og en WM1. Har hatt en Northern Light som hadde for tynt skaft, og de er uansett altfor dyre.