Dagens middag

Min definisjon:

6107.jpg


Varmes i boksen på plata, og spises fra boksen!

Serveres gjerne med kneip og vann

Max 5 minutter!

Dette blir gjerne en hyppig løsning om man har svidd av en årslønn på en Patek.
 
Prøvde å lage bearnaisesaus for første gang i dag, gikk dårlig og endte opp med posesaus.. Den jeg laget ble på en måte for sur. Følte at jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, men den ble virkelig ikke god. Så det jeg lurer på, er om noen har en god oppskrift på å lage bearnaisesaus på? Synes sauser er noe av det morsomte, og vanskeligste å lage, så hvis noen har gode sausetips, tar jeg de i mot med åpne armer :)
 
Prøvde å lage bearnaisesaus for første gang i dag, gikk dårlig og endte opp med posesaus.. Den jeg laget ble på en måte for sur. Følte at jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, men den ble virkelig ikke god. Så det jeg lurer på, er om noen har en god oppskrift på å lage bearnaisesaus på? Synes sauser er noe av det morsomte, og vanskeligste å lage, så hvis noen har gode sausetips, tar jeg de i mot med åpne armer :)

Halvveis juks, men her kommer det en god en:

1 kork essens
2 eggeplommer
100g smør (klarnet, men det pleier jeg å ikke gidde)
1 ss + estragon
salt og pepper
 
Jenta i fiskedisken sa at smørflyndrefilet kostet 150 kroner kiloet. Jeg holdt klokelig kjeft da jeg visste at det var for hel fisk. Billig og bra. Sammen med jordskokker og beatepoteter funka det tålelig bra.
 
Nam. Freestylet litt annerledes mat idag.
8BA08759-A549-4007-A51F-003901943907-18180-000013577CBE7A59.jpg

Salat med sukkererter, salat, paprika, tomat, pepper, lime.
CE7DFB31-52DD-4B8A-9115-928C1BC0C75B-18180-000013578C0951D4.jpg

Finrevet gulrot trukket i sukkerlake, sitronsaft og anis. Dijonsennep under salaten.
34BB47F4-7CA6-465B-BDCE-4978E5DEA3DF-18180-00001357977918C7.jpg

Marinert laks :)

Synes jeg fikk en veldig god balanse av smaker og konsistenser med denne:)
Gårsdagens hjemmelagde blåbær-is til dessert.

Alt ble laget samtidig som jeg lagde dobbel vanlige-is masse. Nam!!
 
Snublet over denne siden for et par uker siden og må si at dette antageligvis er en helt fantastisk side!

The Best Site For Recipes, Recommendations, Food And Cooking | Yummly

Skriv inn hva du ønsker å lage, deretter kan du plotte inn ingredienser, smak du liker (surt, sterk, osv) og vips, så får du oppskrifter fra nettsider over hele verden.

I tillegg kan du lagre profilen din og oppskrifter du liker for å ha en kokebok tilgjengelig online. Helt genialt i mine øyne. :D


Edit: Glemte forøvrig hva som kommer til å bli dagens middag. Idag prøver jeg meg på the words best lasagna.

http://www.yummly.com/recipe/World_s-Best-Lasagna-Allrecipes?&columns=5&position=1/1
 
Redigert:
En god saftig hjemmelaget pizza, blir go stemning av det på en lørdagskveld:)
IMG_20130601_213554_zps414715f7.jpg

God helg folkens:)
 
Hjemme alene.
Da blir det Green Curry med max mye habaneros og red/green chilli!





 
Nam, brosme!
EBB75D12-E36F-46EC-ADAF-75EC6DC00FE1-8940-000009477E2B0E41.jpg

Hmm, bunn?
A77AD48F-95B3-440D-955F-E11AA442D706-8940-00000947B90F4CE8.jpg

Brosmepizza?
10E33CAB-3AAE-4CF7-958C-C2D1D8142759-8940-00000947D0CE6C4F.jpg

Neida.
Brosmepai!
A0AD2958-8602-4938-931D-F9581A40CF93-8940-00000947F7ACA0A7.jpg

Serveres med revet gulrot og en splasj appelsinsaft
C7383337-710F-4380-B8A3-60004CD13748-8940-0000094810904948.jpg


Nam nam.
300 gr brosme
1 gressløk
Paibunn til 24cm form
3dl creme fresh
3 egg
Pepper
Cherrytomater
75 gr revet ost.
35 min på 200 gr.

Nam!
 
Enkel sommermat fra grillen: en alumniumspakke med laks og grønnsaker, poteter rett på grillen, rømme med dill. En knusktørr rosé i glasset. Til dessert, vaniljeis og jordbær, Iseple fra Egge Gård. Ypperlig middag etter en lang dag på stranden :D





 
Salat, grillet ananas, løk, indrefilet av gris, potetsalat, saus av sennep og honning, fylte sjampingjong og poteter. Enkelt og godt. En røket, svart ale til maten.

DSCF1339_zps2b38f3fa.jpg
 
Tredde en ølboks opp i høna idag og putta den på grillen. Har lest om dette mange ganger, men aldri prøvd selv.
Ganske enkelt og veldig saftig og god kylling. Kappet en 0,5 pils i to (drakk så klart opp halve først), penslet den med chilli grillolje, salt og pepper og satte den på grillen i litt under en time på 180-200 grader. Penslet jevnlig under veis

1001820_10153017633450254_692764232_n.jpg
 
5612202A-1E14-4055-BD1A-CAFFBA3C716B-8974-00000AC0AE95253D.jpg

Salat med flaskegresskar, strimlet svin stekt i chilisaus, babyspinat, brokkoli, agurk, finhakket grønn og rød chilli. Finhakket rabarbra for friskhet og syre, røstede cashewnøtter.
Drikke til var ingefær-øl. Perfekt til å renske opp og få vekk litt chilli hete!
Gresskar er herlig både på brødskiva og i salater.