Den eminente pinnekjøttråden

Perfekt med 2018 Philipp Kuhn Laumersheimer Mandelberg Steinbuckel Riesling Großes Gewächs
F1464B6C-97AB-4C3F-A49C-2DD1D5769DE8.jpeg
 
Vinner vell stort sett alt av tester. Veldig mange kjøper Henriettes har eg inntrykk av.

Virkelig value for money!
Et tips som jeg synes fungerer helt utmerket er å kun vanne det ut i omlag 20 timer. Ikke bytt vann underveis.
Så trekker man pinnekjøttet i en grønnsaksbuljong bestående av par kepaløk, par gulrøtter, en purreløk, par hele hvitløksfedd, hel persillerot, litta neve hele sorte pepper og par-tre laurbærblad. Kok kraften i 3-4 timer, før man så trekker pinnekjøttet i omlag 2,5 time til kjøttet begynner å slippe fra beina. Kraften er nydelig til å helle over mandelpoteter og rotmosen.
Blir en ny runde til helgen. Men da skal urøkt pinnekjøtt til pers.
 
Hm. Da er VG i helt andre skalaen i sin test. Må vere uheldige. Hvem vant i DN?

Evanger pølsefabrikk eldhusrøykt fikk 8/10, så ingen klare "vinnere".
Så er spørsmålet om man bør stole på VG fremfor dn? ;)
 
Redigert:
Henriettes pleier å gjøre det bra vært eneste år, kan være dårlig parti eller sære ganer

Har enda til gode å bli skuffet av Henriettes pinnekjøtt
 
  • Liker
Reaksjoner: Edzilla og UJU
Ball/komle til Pinnekjøtt :eek: . akkurat som det ikkje er mektig nok i seg sjølv .

Rekner med dei fleste bruker ribbefett fra panna til å røre ut kålrabistappen. Det er jo en sjølvfølge.
 
Men legger du potetene i bunnen av gryten i stedet for pinner, så blir de litt mindre fattig. Ekstra gjeldende om du damper kjøttet i en blanding av øl, rosmarin og hvitløk.
 
  • Liker
Reaksjoner: Matsmet
Men legger du potetene i bunnen av gryten i stedet for pinner, så blir de litt mindre fattig. Ekstra gjeldende om du damper kjøttet i en blanding av øl, rosmarin og hvitløk.

Testet dette selv i fjor og året før. Mandelpotetene blir helt magiske.
 
Siden Sjømannskirka her i Singapore ikke klarte å få tak i pinnekjøtt i år bestilte jeg alternativet som var tilgjengelig: Vossakorv. Nei det blir ikke på menyen på julaften, men for en nordmann som lengter etter tradisjonell norsk mat i desse Corona tider var det en stor nytelse å dampe opp et par av desse pølsene i kveld.
 
Kanskje inkje pinnekjøtt , men graut hører med i jula og her er mi oppskrift.

2 1/2 l melk ( h-melk sjølvsagt)
4dl grautris ( geisha)
1/2 ts salt
1 beger rømme ( sjølvsagt sæterrømme)

Kok opp melk tilsett gryn , småkok til det tjukna . ca 1 time . Tilsett rømme og kok opp igjen og smak til med salt.
 
  • Liker
Reaksjoner: havarduf